<>

Rasismul este un grup de atitudini care pleaca de la convingerea ca diferentele sociale si culturale se explica prin diferente biologie si ereditare.

<>

Mai precis, sa fi rasist inseamna sa urasti o alta persoana pentru ca nu este ca tine.

<>

Fair Play doreste cultivarea unei mai bune intelegeri a celui de langa noi. Aceasta inseamna acceptarea faptului ca lumea nu este, nu are cum sa fie si nu trebuie sa fie de un singur fel. Si e bine ca lucrurile stau astfel.

<>

Fair Play este un mod de viata. Inseamna sa respecti diversitatea in toate nuantele ei si sa-i inveti si pe ceilalti sa faca la fel. Am ales sa iti aratam cum sa faci asta cu ajutorul sportului.

<>

Sportul inseamna sa respecti regulile jocului ca sa te respecti pe tine si pe cei din jurul tau. Succesul in sport este, de cele mai multe ori, rezultatul colaborarii dintre membrii unei echipe. In viata, prietenia dintre oameni te poate ajuta sa castigi.


Logo Korfball
Am ales sa invatam FAIR PLAY, imbinand sportul cu discutii interactive. Timp de sase luni, participantii vor invata sa joace korfball si vor invata si intelege multiculturalitatea, toleranta si etica.Korballul este singurul sport de echipa care se joaca pana la cele mai inalte niveluri in echipe mixte: doua fete si doi baieti in fiecare echipa. O viteza ridicata, agilitate deosebita si rezistenta enorma este necesara pentru a arunca mingea cu doua maini printr-un cos de forma cilindrica care este suspendat in aer la aproximativ 3,5 m si atasat unui singur post de lemn ce sta liber, localizat in mijlocul zonei de atac.Korfball este un joc olandez, dar a castigat popularitate si este jucat in tari ca Germania, Belgia, Anglia, Malaezia, Canada si Australia.Am ales korfball ca principala activitate, pentru a completa dezbaterile pe temele mentionate, pentru ca este singurul sport mixt din lume, care asigura reprezentare egala pentru baieti si fete. Korfball nu implica nici un contact fizic: jucatorii trebuie sa exceleze in dezvoltarea abilitiatilor, nu in forta si se bazeaza exclusiv pe cooperare in cadrul unei echipe, construind o legatura puternica intre toti membrii echipei.Korfball inseamna in primul rand un mod de viata corect, cinstit, un fel de a gandi: pentru reusita, implicarea si dedicarea trebuie sa fie totala.Iar pentru a va convinge in totalitate, urmariti filmuletele promotionale de mai jos!