<>

Rasismul este un grup de atitudini care pleaca de la convingerea ca diferentele sociale si culturale se explica prin diferente biologie si ereditare.

<>

Mai precis, sa fi rasist inseamna sa urasti o alta persoana pentru ca nu este ca tine.

<>

Fair Play doreste cultivarea unei mai bune intelegeri a celui de langa noi. Aceasta inseamna acceptarea faptului ca lumea nu este, nu are cum sa fie si nu trebuie sa fie de un singur fel. Si e bine ca lucrurile stau astfel.

<>

Fair Play este un mod de viata. Inseamna sa respecti diversitatea in toate nuantele ei si sa-i inveti si pe ceilalti sa faca la fel. Am ales sa iti aratam cum sa faci asta cu ajutorul sportului.

<>

Sportul inseamna sa respecti regulile jocului ca sa te respecti pe tine si pe cei din jurul tau. Succesul in sport este, de cele mai multe ori, rezultatul colaborarii dintre membrii unei echipe. In viata, prietenia dintre oameni te poate ajuta sa castigi.


Logo SynergEtica 


FAIR PLAY este un proiect program sportiv de educare non-formala initiat de Fundatia SynergEtica si se desfasoara sub egida Anului European al Egalitatii de Sanse pentru Toti 2007.Ne propunem ca prin aceasta initiativa, sa contribuim la cresterea gradului de interactiune dintre tinerii provenind din randul minoritatilor etnice si de a le transmite un mod de viata FAIR PLAY.Vom reusi astfel sa reducem discriminarea la nivelul tinerilor si sa imbunatatim colaborarea interetnica. Vom reusi sa reducem problemele legate de perceptie a tinerilor in mediile externe comunitatilor din care provin. De asemenea, vom reusi sa promovam solidaritatea si toleranta intre tineri ca valoare europeana.Schimbul cultural se va realiza prin intermediul sportului, o data cu intelegerea particularitatilor diferitelor culturi. La acestea, se adauga respectarea unui mod de viata diferit si cunoasterea principiilor etice atat in sport, dar si in activitatea zilnica.